Amaia Barredo: «Kontsumo-ohituren aldaketan oraindik ere eskatzen diren balioak daude, hala nola kalitatea, jasangarritasuna eta kilometro zeroko produktuak»

0
PRUEBA

Gastroutopia jardunaldien hasiera, Artxandako Bilboko Goi Mailako Ostalaritza Eskolan, Bisubik antolatuak

Amaia Barredo Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza sailburuak gaur goizean adierazi duenez, «kontsumitzaileek gaur egun ikusten dituzten ohituren aldaketan, oraindik ere eskatzen diren balioak daude, hala nola kalitatea, jasangarritasuna eta zero kilometroko produktuak, besteak beste».

Barredok Gastroutopia jardunaldien irekieran parte hartu du, Artxandako Bilboko Goi Mailako Ostalaritza Eskolan. Gastronomiako, ostalaritzako, Haziko eta Aztiko ordezkariek parte hartu dute, bai eta Deustuko Unibertsitateko ikertzaileek, Turismo Fakultateko ikertzaileek eta aholkulariek ere. Jardunaldietan zehar, Deusto Business School-ek azterketa bat egin zuen bertaratutakoen iritzietan oinarrituta, «GastroUtopía» kontzeptuzko oinarriak finkatzeko.

«Jardunaldiak Eusko Jaurlaritza gisa dugun estrategiarekin batera doaz, erakundeen eta lehen sektoreko eragileen arteko lankidetzaren barruan. Badugu partekatzen dugun ibilbide-orri bat, eta hemen, eskola honetan, jakingo duzue zeintzuk diren joera berriak eta zeintzuk izan daitezkeen biderik onenak euskal gastronomiaren berrikuntzan jarraitzeko, baina gure iragana ahaztu gabe «, adierazi du Barredok.

Jardunaldiak Bisubiko Bizkaiko Sukaldarien Bilkura Fundazioak antolatu ditu. «Gastronomia Euskadiren identitatearen parte da, horrela ezagutzen gaituzte munduan, eta horrela izan nahi dugu ezagunak. Gure arbasoen ohiturei eutsi nahi diegu, eta argi dugu joera berriak hartu behar ditugula. Bide horretan, gauzak ondo egiten ari garela uste dut «adierazi du Amaia Barredok.

Jardunaldien hasieran, Diego Valdivielso zuzendari operatiboak, Ioseba Lozano Bilboko Ostalaritza Goi Eskolako zuzendariak, Lara Martín BISUBIko presidenteak, Eva Armesto Bizkaiko Foru Aldundiko Administrazio eta Enpresen zuzendariorde nagusiak eta Asier Alustiza Gizarte Ekintzako zuzendariak hartu dute parte.