Athleticen lagunarteko emankorra Oviedon

0

Athletic Clubek bi goleko berdinketa lortu zuen Carlos Tartiere zelaian Real Oviedoren aurkako lagunartekoan. Zarraga eta Villalibre izan ziren golegileak. Intentsitatea eta joko ona bildu zuten minutu garrantzitsuak izan ziren futbolari zuri-gorri askorentzat.

Lehenengo aukera talde zuri-gorriarentzat izan zen, Cordobaren eskuinkada batekin, baina Joan Femeniasek ondo urrundu zuen kornerrera. Pixkanaka, Real Oviedok tokia hartu zuen zelaian eta markagailuan aurrea hartu zuen bigarren zutoinean jarritako erdiraketa baten ondoren Capak baloia bere atean sartu ondoren. Marrazainak banderatxoa altxa zuen hasieran, jokoz kanpokoa zelakoan, baina epaileak gola ondo adierazi zuen gola.

Lehoiek berehala erreakzionatu zuten, Cordobak hasitako eta Kodrok bikain burututako kontraeraso batekin. Aurrelariak pasea eman zion Aztera Zarragari bere ezker oinarekin baloia sareetara bidaltzeko. Ederra gola 42. minutuan. Villalibrek eskura izan bigarrena atsedenaldia baino lehen, hegaleko beste jokaldi on baten ostean.

1-2koa 55.ean iritsi zen, Lekuek bigarren zutoinean oso baloi ona jarri zion Villalibreri eta honek sekulako burukada batekin bidali zuen baloia sareetara. Hala ere, Obengek sekulako ezkerkada batekin berdindu zuen neurketa. Partida astindu egin zen eta epaileak ez zuen Juanjo Nietok Cordobari egindako penalti argia ikusi. Beroak ez zuen eragotzi amaierara arte erritmo ona egotea.