Gaturi mugaz gaindiko proiektuaren lehen aurrerapenak aurkeztu dituzte Béarn, Euskadi, Errioxa, Nafarroa eta Pays Basquek

0

Turismoaren sektoreko ordezkariek GATURIren aurrerapenak partekatu dituzte ekitaldi batean, ekimen honen parte diren mugaz gaindiko lurraldeak bertaratu baitira. GATURI mugaz gaindiko turismoaren eta nekazaritzako elikagaien sektoreetako enpresa txiki eta ertainen lehiakortasuna hobetu nahi duen programa da, Nafarroa, Euskadi, Errioxa, Pays Basque eta Bearn artean «helmuga bakarra» eraikiz, merkaturatze- eta nazioartekotze-estrategia bateratuak diseinatuz. » Eskualde Garapeneko Europako Funtsak (EGEF) finantzatu du proiektua, POCTEFA programaren bidez. » Proiektuaren bazkideek egindako baliabideen mapak agerian utzi du lurraldearen kultura gastronomiko garrantzitsua, balio handiko baliabide gastronomikoak eta benetakotasuneko zeharkako elementu ugari. » Helmuga bakarraren eskaintza web plataforma baten garapenean gauzatuko da. Plataforma horrek erakusleiho gisa balioko du, batetik, helmugaren ibilbideak eta esperientziak eta, bestetik, nekazaritzako elikagaien baliabideak ezagutarazteko.

Aurkezpenean honako hauek izan dira: Daniel Solana, Basquetour Turismoaren Euskal Agentziako zuzendari nagusia, Mikel Irujo Nafarroako Ekonomia eta Enpresa Garapeneko kontseilariarena; Itziar Gómez, Nafarroako Ingurumen eta Landa Garapeneko kontseilaria; Jean Othax, Bearnoko Turismo Klusterreko zuzendaria, Paueko Merkataritza eta Industria Ganbarakoa; Ramiro Gil, Eusko Jaurlaritzako Turismo Klusterreko Turismoko zuzendari nagusia; Ramiro Gil, Eusko Jaurlaritzako Turismo eta Garapeneko arduraduna; Ramiro Gil, Eusko Jaurlaritzako Turismo Ganberako Merkataritza eta Garapeneko arduraduna;

Gaturi proiektuak bertan parte hartzen duten bost lurraldeetako gastronomia-, nekazaritza-, elikagai- eta turismo-produktuen eta -baliabideen munduari erakusleiho bat sortzea dakar, eta, ondorioz, mugaz gaindiko lurraldearen nazioarteko sustapen eta posizionamendu gastronomiko eta turistikoa handitzea. Enpresei nazioartekotzeko eredu bateratu bat sortzen lagunduko die, bai eta eredu hori gauzatzeko behar diren tresnak ere, hala nola turismo gastronomikoko ibilbide desberdinak hartuko dituen plataforma bat, esperientzien katalogo zabal bat eta lurralde erkideko nekazaritzako elikagaien salmenta-erakusleiho bat, azken bezeroarentzat zein HORECA kanalarentzat.