Lehoiak, Carranza Sariaren erreginak

0

Athletic Clubek 1-0 irabazi zion Atletico Madridi Carranza Sariaren LXVII. edizioko titulua eskuratzeko, lehoiek garaikurra defendatzen zuten partidan, 2019an emakumezkoen lehena lortuta. Zuri-gorriek neurketa oso txukuna egin zuten, eta Naroa Uriarte gazteak lortutako gol goiztiarraren ostean lortutako errenta ederto behar izan zuten. Horrela, “garaikurren garaikurra” Bilboko klubaren museora joango da berriro.

Naroa Uriartek zuri-gorriak aurreratu zituen partidako bigarren minutuan. Nekanek kornerretik jarri zuen baloiak Bakioren erdiko atzelariak gola sartzeko balio izan zuen. Partida oso azkar aldatu zen eta Atletico Madridek jokoaren jabetza eta kontrola eskuratu zituen. Norgehiagokak ez zuen aukera handirik izan lehen zatiaren amaierara iritsi arte. Ane Azkona pare bat aldiz aritu zen arerioaren area zapaltzen, baina defentsak kalte handiagoak saihestu zituen. Oscar Fernandezen taldeak gol aukera onena barkatu zuen, Kgatlanaren oinetan.

Aldageletatik igaro ondoren, neurketa bizkortu egin zen. Deynak jaurtiketa bat gora bidali du, Quiñonesen erreflexuak atezaintzan probatuz. Talde madrildarrak baloiaren jabe izaten jarraitzen zuen eta Iraia Iturregiren taldea talde serio eta solidarioa izan zen defentsan. Partidako ordua beteta, Simonek zutoinetik hurbil bidali zuen baloia. Iturregiren neskek kontraerasoan arriskua sortzen zuten, baina gol aukera nabarmenik ez. Amanda baloi batean saiatu zen, baina Quiñones adi egon zen berriro.

Norgehiagokaren azken txanpan, Atletico Madridek gora egin zuen, eta Hondarribiko atezaina berriz ere ederto egon zen madrildarren erasoko jokaldietan. Langak berdinketa saihestu zuen Amandaren jaurtiketa baten ondoren, partida penaltien txandara eramateko zorian egon zena. Zortea lehoien alde egon zen. Amaiera iritsi zen eta Athletic Clubek Carranza Sariaren txapeldunen kopa altxatu zuen berriro. Bitik bi zuri-gorrientzat, emakumezkoen Athletic Cluben historia den txapelketa batean.