Athletic Cluben garaipena Madril CFFren aurka (2-1)

0

Ohikoa denez, Medina de Pomarreko neurketak zale asko bildu ditu harmailetan. Bero handia izan arren, zonaldeko Peñek eta Merindadeetako Peñek ongietorri beroa eskaini nahi izan diete lehoiei. Neska ugari, futbolariak zuzenean ikustera hurbildu dira denboraldiaurreko test berri eta gogor batean. Txapelketa ofizialean, bi taldeek elkar ikusiko dute berriro.

Partida Naia Landaluzeren gol goiztiar batekin hasi zen, Pinedoren erdiraketa kornerretik buruz errematatuz. Orozkoko zentralak bigarren aldiz ikusi zuen atea denboraldiaurre honetan. Markagailuak ez zuen abantaila handirik hartu Athleticentzat, Laura Dominguezek partida berdindu baitzuen handik gutxira. Beroa asko nabaritzen zen zelaian eta lehoiak bere jokoari irizpidea ematen saiatu ziren. Madril CFF taldeak zenbat jokaldi arriskutsu gauzatu zituen, baina Nanclaresek ez zuen lan gehiegirik izan. Atsedenaldia baino lehenago, Marta Sanadrik area erpinetik egindako jaurtiketa bikain batekin lehoien bigarren gola egin zuen.

Atsedenaldiaren ostean, David Aznarrek hainbat jokalari aldatu zituen. Zugastik, aldaketa horietako bat izan zenak, aukera paregabea izan zuen penalti puntuan bularrarekin kontrolatu eta ezkerrez jaurti ondoren. Ulloaren geldiketa bikainak saihestu zuen hirugarren gola. Jone Amezaga ere saiatu zen, baina atezaina zozketatu osteko abagunea ez zuen golean gauzatu. Zubietak izan zuen partidako azken gol-aukera, baina markagailuak 2-1ekoarekin jarraitu zuen.

Garaipen berria eta dagoeneko larunbateko lehian begirada guztiak jarrita, lesiorik gabe, kalitatezko minutuak batzen jarraitzeko helburuarekin. Athletic Clubek Portugaleko Sporting Club izango du aurkari Lezaman, larunbatean, 12:00etan.