Ekoizpen ekologikoko elikagaiak eta Basque Wine edariak ezagutzera emango dira San Sebastian Gastronomika nazioarteko biltzarrean

0
Gaur San Sebastian Gastronomika Euskadi Basque Country kongresuaren XXIV. edizioa hasi da. Aurten, «United Kulinary» leloarekin, Erresuma Batuko sukaldaritzari omenaldia egiten dio eta gastronomiak kulturak batzeko duen gaitasuna azpimarratu nahi du.

Euskadi ere Gastronomikaren edizio honetan izango da, Ekoizpen Ekologikoko elikagaiak eta Basque Wine edariak sustatzeko gune batekin. Euskadiko Nekazaritza eta Elikadura Ekologikoaren Kontseiluak (Ekolurra), HAZIk eta Eusko Jaurlaritzak, kudeatzen duten gune honetan dastaketak egingo dira, Mikel Garaizabal enologo eta dibulgatzailearen eskutik, eta parte-hartzaileek ekoizpen ekologikoko Basque Wine edarien ezaugarriak ezagutu ahal izango dituzte, ekoizpen ekologikoko elikagaiekin uztartuta.

United Kulinary

Kongresu gastronomikoen dekanoak Erresuma Batuko sukaldaritza panorama erakutsiko du, bere hiriburuan gertatzen denaz gain, oso ezezaguna den herrialdea. Isaac McHale, The Clove Club** (Londres); Simon Rogan, L ‘Enclume*** (Cartmel); Roberta Hall-McCarron, The Little Chatroom (Edinburgo) eta Daniel Clifford, MidSummer House** (Cambridge), UK-ko chef handienetako lauk, eszenatokia partekatuko dute Kursaalean, Aefer edo AEBetako chefon onenekin.

Urriaren 5era arte, Gastronomikak mundu osoko 70 chef bilduko ditu Donostian, horietako 32 Michelin izar batekin gutxienez.

Ekitaldiari amaiera emateko, suaren eta txingarren munduari buruzko saio monografikoa egingo dute Andoni Luis Adurizek, Aitor Arregik, Pablo Riverok, Jon Ayalak eta Matthew Brownek.