Japonia eta Euskadiko edari destilatuak protagonistak izango dira San Sebastian Gastronomika-ren 25. edizioan

0

• Euskadiko eta Japoniako likore eta destilatuen dastaketak eskainiko dira hiru kategoriatan: antzeko kategoriak, konparazio organoleptikoak eta hartzituak.<

•Euskadiko Destilerías Acha, Basque Moonshiners, Licores Barañano eta Ama Brewery enpresek beren edariak ezagutaraziko dituzte.

•Ekitaldian, hainbat euskarritan, 2023rako xahutze kanpaina egongo da, “Janaria ez da botatzen” esloganarekin.

Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak, Bittor Orozek, San Sebastian Gastronomika- Euskadi Basque Country-ren 25. urteurrenaren inaugurazioan parte hartu du; topaketak gastronomia, elikadura, produktua, esperientziak eta munduko chef onenen presentzia biltzen ditu. Euskadi Basque Country presente egongo da, Euskadi munduko mapa gastronomikoan kokatzeko helburuarekin.

Euskadi Basque Countryk stand bat izango du azokan, eta Euskadi-Japonia urtearekin bat etorriz, bi lurralde horietan oinarritutako erakusleiho gastronomikoa eskainiko du. Hain zuzen ere, aurten, stand horretan Japonia eta Euskadiko likore eta destilatuak ezagutaraziko dira.

Japonian edari destilatuen kultura oso errotuta dago, edari alkoholdun japoniar asko daude sakeaz gain, eta Euskadin ere, kalitatezko likoreak eta destilatuak ekoizten dira, eta ospetsuak dira mota horretako edariak inguruko ezagutza eta edateko ohitura duten herrialdeetan, Japonian, esaterako.

Dibulgazioa Manu Iturregik egingo du, hiru kategoriatan sailkatutako dastaketetan: antzeko kategoriak, konparazio organoleptikoak eta hartzituak. Dastaketarako, Euskadiko honako enpresa hauen produktuak izango ditugu: Destilerías Acha, Basque Moonshiners, Licores Barañano eta Ama Brewery.

Destilerías Acha-k bere japoniar antzekoak ezagutaraziko ditu: B&B ginebra, Harán whiskia eta La Morita Caribeña rona.

Basque Moonshiner-ek bere organoleptika Pattar patata-likorea, Basmoon Vodka eta Agot eta Bikkum America whiskiekin konparatuko ditu.

Licores Barañano-k bere ekoizpen prozesuak erakutsiko ditu barrikan zahartutako Patxaran Gaizka Egurrez eta bere Craft Gin Barañanorekin.

Ama Brewery-k Combucharen egileak sakeekin konparatuko ditu; Combucha Bat eta Bosti eta Elusve Cuvee-a.

Dastaketak Euskadi Basque Country standean izango dira, 11:00etan, 13:00etan eta 15:00etan (programa).

Elikagaien xahutzea  

Zalantzarik gabe, munduko elikadura etorkizuneko erronka estrategiko nagusietako bat izango da datozen urteetan, hala nola munduko biztanleriaren hazkundea, elikagaien segurtasuna, ingurumenaren eta gizartearen jasangarritasuna edo elikagaien xahutzea. Hain zuzen ere, elikagaien xahutzea presente egongo da San Sebastian Gastronomikan “Janaria ez da botatzen” kanpainarekin, sentsibilizazio bideoen bidez, Edorta Lamo, Javi Rivero eta Zuriñe Garcia sukaldarien aholkuekin. Gainera, mezu horrekin komunikazio-euskarriak jarriko dira ikusgai azokan.