Athleticek emakumezkoen lehen Emma Cuervo garaikurra irabazi du

0

Udako torneoak lehoiei ez zaie gaizki ematen. Teresa Herreraren bi titulu lortu eta duela bi urte Carranza irabazi ondoren, Emma Cuervo garaikurra ekarri zuten bilbotarrek etxera, 1952an lehen aldiz Pepe Barrera estadioan emakumeak izan zituena. Hitzordu historikoa emakumezkoen futbolarentzat, eta txalo zaparrada Ribadeo FC talde antolatzailearentzat. Iraia Iturregiren neskek 0-5 gainditu zuten Real Oviedo, Reto Iberdrolan jokatzen duen taldea.

Lehen zatian zuri-gorriak gero eta hobeto hasi ziren eta Lucia Garcia bereak egiten hasi zen bi hegaletatik Oviedoren defentsan sartzen. 26. minutuan aurrelariak markagailua ireki du Monenteren pase sakon bat baliatuta. Hiru minutu geroago, Eunateko ezker hegaleko erdiraketarekin gauza bera egingo zuen. Atsedenaldira iritsi baino lehen Yannelek bere atean 0-3koa jarri du.

Atsedenaldiaren ostean, Iturregik beste hamaikako bat atera zuen eta Paula Arana gazteak 0-4koa sartu zuen 52. minutuan. Nekane, Moraza, Azkona edo Erikaren botetan gola sartzeko aukerak izan dira. Real Oviedo aukeraren batean ezustean harrapatzen saiatu da erasora jo zuten lehoiekin. Alba Hoyasek, bigarren zatian talde asturiarraren atezainak, gol gehiago sartzea saihestu du.

Nekanek, area txikian egondako aldaratze batean, 0-5ekoa sartu zuen Iturregiren jokalarientzat. Pepe Barreran peña zuri-gorri ugari egon ziren ere (Ribadeo berarena, Naviarena eta All Iron Emakumezkoa Bilbotik).

Bitik bi, denboraldi-aurrean, zama, minutuak eta sentsazio onak gehitzen jarraitzen duten lehoientzat. Txapelketa historiko honek emakumezkoen futbolak azken urteetan izan duen bilakaera eta ospea egiaztatu besterik ez du egiten.