Goxart, gozoenaren arteak eremua handitu du Mutrikuko Mijoa poligonoan

0

Leire eta Aitor, berez dira gozozaleak eta grinatsuak, eta hamar urte pasatxo daramatzate Debabarreneko negozioaren enbaxadore izaten.

 

Goxartek hasiera eman dio beste jarduera-ibilbide bati Mutrikuko Mijoa poligonoan 600 metro karratuko pabiloi bat handitu eta egokitu ondoren. Deba Bailarako Industrialdea, S.A. enpresa-sustapeneko sozietateak hura instalatzea ahalbidetu eta bideratu du, negozioaren hazkunde-ziklo berri bati hasiera emateko aukera izan dezaten.

Leire Egaña eta Aitor Ruiz dira Gipuzkoako ETE horren ordezkariak. Dena ematen dute arte gozo horren alde eta harekin konprometituta daude. Kalitate handiko gozogintza gozogintzaren filosofia tradizionalarekin eta artisau-filosofiarekin uztartzea da bere funtsa. Leire txokolate zale amorratua da eta Aitor, maisu handiekin ikasia, izozkigintzaz eta bere teknika berriez maiteminduta dago.

“Gure helburua da bezeroek gure gozokien kalitateaz eta esentziaz gozatzea“, dio Aitorrek.

Biek inbertsio handia egin dute espazio berri hau egokitzeko. Orain, beren lantegi propioa izango dute, gozokiak, hostoreak eta produktu deribatu berriak sortzeko, diseinatzeko eta ekoizteko. Lantegi berriaz gain, Goxartek hiru denda ditu Deban eta Mutrikun.

Beren enpresa-ibilbidean, Ondarroan, Donostian eta Deban egon ziren, sektorean trebatzeko eta hasteko lehen urratsak emateko eta, ondoren, Leonen eta Valentzian sendotu zuten beren ezagutza. Negozio propio bati ekiteko bidea ireki zien horrek. Gaur egun, sektoreko aditu eta profesionalen laguntza jasotzen dute, produktu berrietan eta kalitate arloan hobetzeko eta aurrera egiteko.

Sorkuntzen zigilua artisau erara eta kalitate handiko osagaiekin egiten delako islatzen da, eta horrek emaitza osasungarriagoa eta bikainagoa ematen die beren produktuei. Bederatzi genero mota online daude eskuragarri, eta horietako asko etxez etxe banatzen dira.